Ellenőriztessük az autóklímát a nyaralás előtt!

Ellenőriztessük az autóklímát a nyaralás előtt! A statisztikák szerint nyáron a magyar emberek  többsége leginkább autóval indul útra nyaralni. Közülük azonban sajnos csak kevesen gondolják úgy, hogy egy hosszabb utazás előbb bizony szakemberrel ellenőriztetni kellene az autót.

Ha ezt megtennék, sokan sok kellemetlenségtől kímélnék meg magukat.

Az autót célszerű szakszervizben felkészíteni a nyári utazásra. Minden esetben ellenőriztessük a motor, a fékek, a gumiabroncsok, a futómű, valamint természetesen az autóklíma állapotát. Az előbbire többen gondolnak, de az autóklímát még sokan sokszor kifelejtik az ellenőrizendők listájáról, ezért fontos hangsúlyozni ennek rendkívüli fontosságát.

Sok ember még nyáron sem használja rendszeresen az autóklímát, mert 28-30 fokban még nem igénylik a hűtést az autóban sem. Azonban ha külföldre mennek, egyrészt sokkal hosszabb időt töltenek autóban az utazás során, másrészt rendszerint a hőmérséklet is melegebb, elérheti akár a 37-38 fokot is, de Európa legdélebbi pontjain még a 40 fok sem ritka.

Nem gondolnánk, de az elhanyagolása bizony számos veszélyt rejt magában. Sajnos nagyon sokan még az éves kötelező karbantartást sem végzik el, pedig az autóklíma tisztítás és karbantartás nagyon fontos! Minden évben szükség lenne a pollenszűrű cseréjére és a fertőtlenítésre, a teljes rendszer tisztítására. Az autóklímát minden szezon előtt ellenőriztetni, tisztíttatni, szükség esetén feltölteni kell. Fontos, hogy rendszeresen pótoljuk az olaja is, és szakemberrel tisztíttassuk ki az autó klímarendszerét. A hűtőfok csökkenése mindig a legrosszabbkor jön, a legnagyobb melegben a legbosszantóbb, legkellemetlenebb. A nem tisztított klíma rendszer ráadásul légzőszervi megbetegedést okozhat, ami a kisgyermekek esetében még veszélyesebb. 

A klímarendszer tisztítása és karbantartása szakmai tudást és professzionális gépeket igényel. Kérjen időpontot, és szervízautónk, az SOSmobilgumis helyben, bárhol megoldja az összes folyamatot.

Hívja az SOSmobilgumist még ma! +36 70 88 585 88